lördag 15 augusti 2015

Recension - Här och nu


”Var det här du var hela tiden?” Som tur var uttalade Ingrid inte orden högt när hon krockade med cowboyen Nate på en hästgård i Montana så att vedträn ven genom luften. Som svar fick hon: ”Vad tar du dig till, människa?” På granngården bor Nate vars inre frusits till is sedan hans ungdomskärlek tackat nej till hans frieri. Även om den karga ytan ryter vid närkontakt är han attraherad av den sprudlande svenskan med det porlande skrattet. Han har bara glömt hur man söker kontakt. Det gemensamma intresset för fotbollen för ut paret i gnistrande närkamper men det är först när ett barn anländer till världen som deras vänskap förvandlas till en virvlande kärlekssaga. 
 
Bara ta en sekund och titta på det här omslaget, sååå vackert. Jag som älskar fina omslag kunde absolut inte låta den här boken förbli oläst i min bokhylla.  

Boken då? Den var precis lika underbar som omslaget är lika vackert. Det här är en bok som man skrattar och gråter tillsammans med karaktärerna. Det bästa med den här boken är att den absolut inte är något förutsägbar, boken tog helt andra vändningar än vad jag väntade mig och det var då som mina tårar kom. Pojkvännen skrattade åt mig, väldigt oschyst när jag är mitt uppe i hjärtesorgen. Det var en bok som träffade mig rakt in i hjärtat och jag hoppas att många människor läser den här underbara boken, jag har läst fler recensioner om att boken berör och det gör den verkligen.

Ingrid var en härlig karaktär att läsa om, även om jag faktiskt kunde bli lite irriterad på henne ibland. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var, men något var det som låg och irriterades. Ibland kunde jag sucka åt henne för hon sa fel saker, inte sa rätt saker, spelade dum, osv, liksom okej att läsa om tonåringar som säger fel saker men när en kvinna i 30 års åldern som säger fel saker så blir jag bara irriterad. Till en annan karaktär som jag verkligen gillade var Nate, vilken kille även om jag också blev irriterad på honom för han aldrig tog tag i saker. Även kändes han ibland lite för bra för att vara sann, men så himla mysig han var!

Jag älskade verkligen att läsa om hur hela familjerna bodde på samma gård, vill själv bo så haha. Familjerelationer är något bland det bästa jag vet att läsa om, eller titta på. Säger bara, 7th Heaven for win. Anna, Luke, morfar, Tess, bara några karaktärer att nämna. Det var en viktig del utav boken som jag uppskattade väldigt mycket.

Något som kan störa mig i läsningen när jag läser en bok är att karaktärerna låter missförstånden bara vara och sedan sura på varsitt håll. Varför inte säga saker rätt ut så slipper det bli missförstånd och allt blir pannakaka.

Även om det kom tårar så var det en lättsam bok, något för dig som gillar Lucy Dillon, Marian Keyes, Åsa Hallbergs böcker så kommer du gilla den här också. En chic-lit man inte får missa! Nu vill läsa mer utav Eva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar