måndag 24 augusti 2015

ABC - KvinnorHär kommer veckans bokstav i kvinno-abcet!


1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på B?
Jag tycker väldigt mycket om Holly Black, hennes böcker om Berörarna slukade jag i ett nafs.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?
Bianca Kronlöf är ju en härlig tjej som jag diggar. Bianca är skådespelare, feminist, reporter, och illustratör. Bianca uppmärksammades 2012 för sin youtube-kanal där hon spelar Snubben som tar upp viktiga ämnen såsom rasism och sexism. Mycket viktigt. Hon är också med i den feministiska teatergruppen Gruppen. Just nu är hon aktuell med två långfilmer!

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på B som du har som förebild. Det kan vara en känd eller okänd kvinna inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.
Kristen Bell aka Veronica Mars. Nej men, vem tycker inte om Kristen? Jag tycker om när en skådespelare verkligen brinner för sitt yrke samt tv-serien/filmen hen är med i. Kristen är en sådan som älskar Veronica Mars själv och verkar vara en riktig nörd. Så det är nog därför hon är en liten förebild för mig, hon är en nörd själv.

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på B har du ännu inte utforskat?
Karin Boye. Har en bok med hennes dikter men har inte läst nånting än. Måste säga att det är min svärmor som har väckt mitt intresse för Karin då hon läste upp en sådan fantatiskt fin dikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar