onsdag 11 november 2015

Mina boktips för att..

...klara av hösten genom att läsa! Här kommer ett gäng böcker som är ett måste på hösten att läsa för mig. Finns ingen annan årstid där jag får så mycke läst som på hösten, varför vet jag inte men det kan va en anledning till varför och jag tror att under sommaren så håller man igång heeela tiden och jag lägger ofta mindre tid på läsning, sedan kommer hösten och allt lugnar ner sig och alla höstböcker kommer ut. En liten teori bara! 

Här nedanför finner ni några böcker som jag har läst nu i höst och jag älskade allihopa, jag läste faktiskt ut Det lilla bageriet på strandpromenaden idag och älskade den, mysig chic-lit på högnivå!


Lola Nolan älskar att klä sig i roliga, glittriga outfits och peruker i alla möjliga färger och hon drömmer om att en dag jobba som kostymtecknare i Hollywood. Det passar henne perfekt att bo i San Francisco, där ingen höjer på ögonbrynen åt hennes klädstil eller åt att hon har två pappor men ingen mamma. Allt känns faktiskt helt okej, särskilt nu när hon har träffat sin drömkille – sexige rockmusikern Max.
Men just när allt är så bra händer det som inte får hända: Lola ser en flyttbil stå parkerad utanför grannhuset. Till sin fasa inser hon att Cricket Bell är tillbaka. Lola har gjort allt för att förtränga sina känslor för honom under tiden han och hans familj bott på annat håll. Och för att glömma hans hemska tvillingsyster Calliope.
Nu verkar det inte bättre än att Lola, en gång för alla, måste göra upp med sina känslor för pojken i huset bredvid…




 Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början. 
Tvillingarna Wren och Cath ska börja på college. Wren är den utåtriktade som vill festa. Cath är mer osäker inför allt det nya. Hon ägnar mycket tid att skriva fanfiction om karaktären Simon Snow. Hennes ambition är att hinna bli klar med sin bok till den stora fanfiction-finalen. Men så träffar hon Levi som inte lämnar henne ifred.

 När Nells och Nicks far plötsligt dör inser de att de egentligen inte vet så mycket som sin bakgrund. Mamman försvann tidigt och pappan har varit uppslukad av arbete. Fadern efterlämnar en lapp med mystiskt budskap - syskonen får veta att modern befinner sig i Afrika, och de inser plötsligt att de är i fara. De måste fly landet. De tar med sin fars betjänt och ger sig av till Afrika med båt. Ett stort äventyr tar sin början. De träffar på en mängd intressanta typer, upptäcker exotiska miljöer, och blir lurade mer än en gång. Under tiden skriver Nell, kvinnosakskämpen, eldiga inlägg till tidningen i London, och Nick, som drömmer om att bli uppfinnare, kommer på den ena tveksamma uppfinningen efter den andra.




En höstdag 1686 knackar artonåriga Nella Oortman på dörren till ett stort hus i Amsterdams rikaste kvarter.
Nella har kommit från landet för att påbörja sitt nya liv som hustru till den framgångsrike köpmannen Johannes Brandt, men möts i stället av hans vasstungade syster Marin. Först senare dyker Johannes upp - och ger henne en bröllopspresent utöver det vanliga: en exakt kopia av deras hem i dockskåpsstorlek. Skåpet ska inredas av en gåtfull miniatyrmakare, vars pyttesmå skapelser visar sig spegla sina verkliga motsvarigheter på överraskande sätt.
Nella blir till en början förbryllad av den slutna världen i hushållet Brandt, men i takt med att hon uppdagar dess hemligheter förstår hon vilka allvarliga faror som hotar dem alla. Håller miniatyrmakaren deras öde i sina händer? Och kommer hon i så fall att vara nyckeln till deras räddning - eller orsaken till deras fall?
 

Detta är ett sammarbete mellan mig http://frokentv.se, http://seriereflektioner.blogg.se, http://autaini.com/, http://frokentv.se. Kika in hos dom vettja! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar