söndag 8 november 2015

Harry Potter-helg: Fången från Azkaban

Harry Potter och fången från azkaban är sedd och bjussar på en vanlig recension!


Harry kallas in efter sommarlovet till trolldomsministeriet och han tror att han kommer bli relegerad från skolan för att utövat magi. Men svaret förvånad honom - han blir inte relegerad från skolan. När Harry återvänder till Hogwarts kan han förstå varför - mördaren Sirius Black har rymt från trolldomsfängelset Azkaban, vilket är omöjligt. Inget är sig likt på Hogwarts och lärarna är extra nervösa. Det sägs att Black har kommit för att mörda Harry, likt som han förråde hans föräldrar till Voldemort. Efter råd från alla lärare får Harry att inte söka upp Black själv, han börjar sitt tredje år på skolan med sina vänner Ron och Hermione. De får nya ämnen och även en ny lärare i försvar mot svartkonst - professorn Lupin. Alla elever gillar honom fast han är konstigt och klär sig sjabbigt, han har bra lektioner. 

Skolan väktas av dementorer - azkabans fångväktare, och de påverkar Harry mer än någon annan. Och när dementorerna stör en quidditch-match går Harry till professor Lupin och ber om hjälp. Men dementorerna är inte det ända som bekymrar Harry, som exmpelvis varför alla ber honom att hålla sig undan för Sirius Black?


I Harry Potter och fången från Azkaban möter vi andra karaktärer som kommer att betyda mycket för Harry och hans vänner, exempelvis Black och Lupin. Det händer mycket generellt i filmen, vi får reda på viktiga detaljer, såsom så färdas vi tillbaka då Harrys föräldrar dog och vi får också lära känna Harrys föräldras vänner och fiender. Jag tycker själv att det är i den här filmen som hela storyn med Voldemart tar fart ordentligt.


Jag tycker att de vises sten och hemlighetens kammare är ganska tråkiga egentligen, det är först i fången från azkaban som det hela sätts igång och filmen har mycket mer spänning än vad de två föregångarna har. Det är nu vi börjar inse att Voldemart verkligen är en skurk och ute efter Harry Potter och att han inte är rädd för att köra över Harrys vänner för att få det han vill ha.

 Roligaste scenen i HP någonsin?

Sammanfattning: En bra film, även om det är mycket allvar i boken så finns det många roliga ögonblick som höjer stämningen. Efter den här filmen tycker jag att alla filmer bara blir bättre och bättre. Kul att Sirius Black introducerades, så himla gulligt när han sa till Harry att han fick bo hos honom om han ville.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar