lördag 11 juli 2015

Clara Henry släpper bok?!

Jag hade helt missar att Clara Henry släpper en bok i höst. Jag följer ju inte henne på youtube eller andra sociala medier men tycker ändå att hon är en skön brud med fötterna på jorden. Clara Henry är som sagt en youtuber, och hennes första bok handlar om mens och allt som hör till. Nu har ju jag haft mens i ett par år redan så jag kan det mesta är och van, men till de yngre tjejerna som precis har fått mens kommer denna bok bli perfekt till, jag önskar att det fanns en sådan här bok när jag precis hade fått mens.


Såhär beskriver Adlibris hennes bok.

Mens alltså. Vad är det egentligen? Och varför är det så pinsamt, att en gömmer tampongen i tröjärmen på väg till toaletten? Komikern och Youtube-fenomenet Clara Henry har svaren. För alla som väntar sin första mens, har fått mens eller har någon i sin närhet som klagar över denna fantastiska plåga, förklarar hon vad det innebär att ha en livmoder.

Har du alltid undrat vad mens  är, varför det kan göra så fruktansvärt ont i magen eller varför det enda du vill göra ibland är att äta choklad och titta på söta kattvideor? Har du reagerat på hur tabubelagt det är att prata om något som hälften av jordens befolkning går igenom en gång i månaden under hela sitt fruktbara liv? Och framför allt: har du letat efter det bästa svaret till frågan ”har du mens eller?”

I Ja jag har mens, hurså? delar Clara Henry med sig av sina egna erfarenheter och personliga tips till alla som har eller väntar på att få mens. Hon förklarar även olika termer och vad menstruation faktiskt innebär, går igenom olika mensskydd, redogör för hur man behandlat mens historiskt och om sambandet mellan mens och jämställdhet. Allt detta med sin unika, starka och underhållande röst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar