onsdag 17 februari 2016

Temainlägg: Disney

Detta är ett sammarbete mellan mig, och dessa andra bloggare: http://frokentv.se, http://seriereflektioner.blogg.se, http://gillafilm.se/,  http://gothamalley.blogg.se. Vi har fått samma tema att tolka och sedan skriva om. Veckans tema är: Disney!

Mina temainlägg kompanjorer har listat sina favoritfilmer så kika hos dem. Men jag tänkte köra en liten Visste du att...

...Belle från Skönheten och Ojurets animatörer ville att hon skulle röra kroppen som en ballerina så därför studerade dem flera olika kända ballerinor

...Walt Disney hade planer på att göra Skönheten och Odjuret redan på 50-talet, men skrotade filmen när han inte kunde komma på ett passande manus.

... Pocahontas är än så länge den enda Disneyklassikern som är baserad på en verklig händelse

... Peter Pan har alltid spelats av en kvinna på teatern. Disneys klassiker är den första filmversionen av Peter Pan där karaktären spelats (gjort rösten) av en man.

... Aurora säger endast 263 ord i filmen Törnrosa. När hon sjungt sin enda sång har hon sagt ytterligare 141 ord, men hela 5 % av ljud som kommer från henne är enbart "oh". Efter att hon fått reda på att hon är en prinsessa säger hon inte ett enda ord till under resten av filmen.

... Jasmine är den första och hittills enda goda karaktären som kysser filmens skurk.

...Jasmine är den första prinsessan som har två olika personer som gör hennes originalröst, en som säger replikerna och en som sjunger sångerna.

... Robin Hood är den första Disneyfilmen med djur som rör sig som människor. 

... Från början var det tänkt att Spice girls skulle göra rösterna åt musorna i Herkules.

Jag har skrivit många liknande inlägg här på bloggen om Disney, så kolla in min kategori Disney så finner du fler inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar