söndag 19 januari 2014

Recension: film. Frost

I helgen såg jag den nya Disney-filmen Frozen och jag fick direkt en ny favorit. Filmen är baserad på H.C Andersens saga "Snödrottningen". Filmen slog också Lejonkungens rekord som mest inkomstvinnande film.

Jag gillade den här väldigt mycket, som vanligt med alla disney-filmer. Dock så tyckte jag nog allt att den var lite kort, jag hade gärna sett lite mer när Anna och Kristoffer är ute på resan tillsammans. Annars tyckte jag att filmen var mycket sevärd, den innehöll bra sånger och mycket humor. Jag blev lite förälskad i Sven och Olaf, mina nya favorit karaktärer inom disney världen.

 Frozen handlar om Prinsessan Anna som ger sig tillsammans ut med bergsmannen Kristoffer och hans ren Sven. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa genom ett vinterland med mystiska varelser som snögubben Olaf. Tillsammans ska de försöka övertala Drottningen Elsa som är Annas syster att hon ska komma ner till Arendal och ta bort den eviga vintern. Elsa sitter på sådana krafter att hon av misstag träffar Anna i hjärtat med is, och om hennes hjärta inte tinar upp inom en tid dör hon. Bara äkta kärlek kan stoppa förbannelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar