torsdag 4 april 2013

Historiska romaner!

Efter att ha läst Frida Skybäcks två böcker Charlotte Hassel och Den vita frun så har jag blivit alltmer intresserad utav att läsa historiska romaner. Både Charlotte Hassle och Den vita frun är historiska romaner och jag gillade båda två och har blivit mer sugen på att läsa mer historiska romaner. Så därför sökte jag runt på internet och hittade några som jag vart sugen på att läsa! Lämna gärna era tips på historiska romaner :)
_______________________________________________________________________
En historia om tre kvinnor som försöker överleva i det farligaste hovet i Europa. Utspelar sig 1530-talet i England.

Släkten Boleyn har hamnat i onåd sedan halshuggningen av Anne Boleyn, de har förlorat gods, titlar och kungens förtroende. Men när den unga Anna av Kleve blir Henrik VIII:s fjärde hustru ser släkten sin chans till revansch. Jane Boleyn träder snabbt in och blir drottningens förtrogna, tillsammans med ännu en kvinna i släkten Boleyn: Katarina Howard. När sedan kungen börjar uppvakta Katarina är det många som jublande smider mäktiga planer. Men hur går det för de tre kvinnorna? Kan de överleva i Europas farligaste hov.
 _____________________________________________________________________
Beroendeframkallande läsning med mystik, romantik och familjedrama. Utspelar sig på 1930-talet, 1960-talet och nutid.

En solig sommardag blir den sextonåriga Laurel vittne till en fasansfull händelse i familjens trädgård i det idylliska Suffolk. Ett brott begås, men hon förstår inte riktigt vad det är som sker och familjen talar aldrig mer om saken.

Som vuxen är Laurel en firad skådespelerska men hon bär ständigt den mörka hemligheten inom sig. När så hennes mor närmar sig livets slut bestämmer sig Laurel för att söka sanningen. Plågad av minnena från den där dagen för femtio år sedan, återvänder hon till föräldrahemmet. Hon börjar pussla ihop bitarna i en dramatisk historia som sträcker sig tillbaka till andra världskriget. Det är berättelsen om tre främlingar från skilda världar - Laurels mor Dorothy, Vivien och Jimmy - som av en händelse möts i London och vilkas liv blir ödesdigert sammanflätade. Den sanna historien visar sig vara långt mer omskakande än Laurel någonsin kunnat föreställa sig.
 _________________________________________________________________
Sydney 1886. Det är nyårsfest. I en undanskymd del av trädgården blir unga Clarice Pearson förförd av sin karismatiske svåger. Vad de inte anar är att någon iakttar dem, någon som njuter av hämnden ... London 1920. Lulu är konstnär och bor i London hos en äldre släkting, Clarice Pearson. Hon har just haft en utställning när hon får ett överraskande brev från Joe Reilly, hästtränare i Tasmanien. Djupt förbryllad bestämmer hon sig för att resa dit. Mötet med Joe förändrar allt - för första gången är Lulu hett och oåterkalleligt förälskad. I Tasmanien kommer hon också sitt eget okända förflutna på spåren. Men det finns en fara i det förgångna som hon till att börja med är helt omedveten om. 
____________________________________________________________________

  
Skildringen av den unga flickan Janes svåra uppväxt, hennes tid på välgörenhetsskola, hennes ankomst till Thornfield Hall och mötet med den gåtfulle mr Rochester och hans dunkla hemlighet är sedan länge en klassiker. Det har skrivits spaltmeter om romanen, och utifrån vitt skilda motiv: feminism, religion, symbolism, kärlek, passion, natur, barn, sociala frågor och så vidare. Generation efter generation har levt med, gråtit med, skrattat med den unga flickan Jane Eyre och hennes långa och krokiga väg fram till ett självständigt liv.
____________________________________________________________________

En framgångsrik affärsman sätter in en annons i en dagstidning i Chicago. Han är på jakt efter en trogen hustru. Inom kort får han svar från en kvinna som beskriver sig själv som enkel och ärlig. Men hon visar sig vara allt annat än just det. Hennes hemliga plan är att gifta sig med mannen och sedan döda honom, sakta och omsorgsfullt, så att hon sedan kan leva livet som välbärgad änka. Vad hon inte alls räknat med är att mannen har egna planer

Romanen utspelar sig 1907 i en snöig avkrok i Wisconsin. Huvudpersonerna Catherine och Ralph är båda känslomässigt skadade av upplevelser i det förflutna och deras motiv till att ingå äktenskap är ytterst olika. En av personerna måste bort, men vem? 
___________________________________________________________________

 1500-talets England är fyllt av intriger och ond bråd död! När Henrik VIII dör efterlämnar han två döttrar: Maria och Elisabet. Maria ärver tronen och hennes regeringstid går till historien som en tid av religiös fanatism och förföljelse. Hon kallas också Maria den blodiga. Men även hennes syster är beredd att gå väldigt långt för att bli den som ska styra England

Spanska inkvisitionen brände Hannahs mor på bål. Sedan dess är Hannah på flykt. Hon och hennes far tror att de kan leva i trygghet i England som under Henrik VIII blivit protestantiskt. Men allt förändras när kungens äldsta dotter, Maria, blir drottning. Hon är hängiven katolik och har nära band till Spanien. När drottningen väljer Hannah till sin förtrogna befinner sig Hannah plötsligt i intrigernas centrum. Hannah får aldrig låta någon ana att hon är judinna, för varje felsteg kan leda till döden. Men snart dras hon in i de hemliga planerna att få Elisabeth Anne Boleyns dotter på tronen. Mitt i denna maktkamp står Hannah och tvingas både till lojalitet och till svek. 
___________________________________________________________________
 Östergötland 1349

I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd. Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför honom mager och blek han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör. Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv.
_____________________________________________________________________

 Överenskommelser är en svensk, historisk romantisk roman. Det är en rolig, sexig och begåvad kärleksunderhållning som inte lämnar någon läsare oberörd och som saknar motsvarighet på den svenska marknaden.

Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon - Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han - karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok. Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad
______________________________________________________________________

 Den här resan tillbaka till oskuldens tid - är allt annat än oskuldsfull ...

Manhattan 1899. I en värld av lyx och bedrägeri - lever några ungdomar farligt, skandalösa liv. Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmade _Elizabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken. Den förbjudna kärleken. Men så händer det oförutsägbara; hennes hästekipage välter i en skarp kurva och Elizabeth - flickan vars lyxiga leverne livat upp stadens skvallersidor - kastas ur och drunknar i strömvirvlarna från Hudsonfloden. Hela New York sörjer hennes bortgång och rykten tar fart. Var det en vanlig olycka, eller fanns det de som hade allt att vinna på att Manhattans mest firade celebritet försvann ...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar