torsdag 29 januari 2015

Recension: film. Big Hero 6

Som vanligt på julafton visas det ju alltid ett klipp på en Disney-film som släpps samma år. Det här, eller ja förra året visades det ett klipp på Big hero 6. Allihopa hemma skrattade, även 3-åringen och 22-åriga pojkvännen. Det såg ut att bli en lovande film, och nu i efterhand så var det en väldigt bra film! 

Hiro är inte som andra barn, han är ett geni - och hoppar över årskurs efter årskurs i skolan. Till slut hamnar han i samma klass som sin storebror Tadashi. Bröderna bor hos sin moster Cass i staden San Fransokyo, en stad bebodd av tekniktalanger och som är en mix av västerlänsk och österländsk kultur. Hiro och Tadashi är bästa vänner och älskar både att bygga uppfinningar i garaget. Det drömmer också båda om att få gå på det teknologiska universitet som ligger mitt emot deras hus, men det är för dyrt. Och här börjar vår historia  - bröderna bestämmer sig för att vinna ett stipendium till universitetet. Från moviezine.se

Både jag och min pojkvän gillade den här filmen väldigt mycket då det vi har samma humor när det gäller Disney-filmer. Förra gången tittade vi på Frost och det var nog en film mer för mig men den här passade oss båda som handen i handsken.

Ska vi börja prata om karaktärerna? De alla var helmysiga och jag tror att michelin-gubben Baymax kommer bli en klassiker som barnen kommer prata länge om. Hans och Hiros relation var så fylld med kärlek och så mycket vänskap. Hiro var en karaktär som vi också fastnade för och det var kul med en tonårskille som huvudkaraktär, det känns som om Disney/Pixar bara kör med tjejer som huvudkaraktärer på den senaste tiden? Eller det kanske bara är jag som ser fel filmer..

Jag tyckte det var extra kul att det var en korsning mellan Tokyo och San Francisco, San Fransoko, det var också grymma detaljer som gjorde att man såg att det var en blandning mellan San Francisco och Tokyo. I den här filmen såg man att det var mer Pixar som hade hand om animationerna och inte Disney. 

Egentligen så är det inget som gör att den här filmen sticker ut från mängden, egentligen är det bara Baymax som stack ut och var något speciellt.  Att 5-6 vänner kämpar mot en fiende känns inte så originellt, det som gjorde att Hiros vänner var lite spännande var deras superkrafter. Tjejen vars namn jag redan har glömt hade några bollar med färg i som hon använde som sin superkraft. Deras superkrafter var annorlunda och nytänkande! 

Slutet var helt okej och det är byggt för att det ska komma en uppföljare, det ser vi fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar