fredag 28 februari 2014

Recension: tv-serie. The walking dead säsong 1 + 2

Kan innehålla spoilers för er som inte har kollat på twd säsong 1 +2


Oj, vet inte vad som hände men jag har på två veckor kollat igenom första delen av Twisted och så har jag kollat på The walking dead både säsong 1 och 2. Effektiv eller om det beror på för lite skolarbete? Är i alla fall halvvägs in på säsong 3 och serien är mycket bättre än de två tidigare säsongerna kan jag konstatera redan nu..

Sheriffen Rick Grimes blir skjuten i bröstet under tjänst och hamnar i koma på sjukhus. Han vaknar upp ensam på sjukhuset och har ingen vetskap om att världen har drabbats av zombie-epidimi. Han tar sig hem till sitt hus där han hoppas på att träffa sin fru och sin son, när han kommer till huset är det tomt, de är inte döda utan har bara packat i all hast och gett sig av. Rick bestämmer sig för att hitta dem och ger sig ut i världen där det pågår ett krig mot the walkers.

Det jag gillar med de två första säsongerna är att serien är så fruktansvärd välgjord, alla zombiernas eller the walkers som de säger i serien är riktigt skrämmande och läskiga - precis som zombies ska vara! Det märks att de har haft en stor budget och lagt ner tid på allt så det ska kännas trovärdigt. Här har de inte gjort om zombiesarna som de gjorde med vampyrerna i Twilight. I the walking dead får de vara blodtörstiga och läskiga, de har inte förfinat dem eller så att man inte ska känna empati för dem. Men jag tyckte nog allt att det kunde gå lite långt mellan man fick se zombies, ibland kunde det gå 2-3 avsnitt innan man fick se någon. Jag skulle ha vilja att det skulle ha smuigt runt lite zombies i bakgrunden eller liknande.

Det var en intressant tanke Hershel och hans familj hade om zombies, att de bara var annorlunda eller sjuka. Men att de hade zombies i ladan var ju bara helt sjukt och läskigt, speciellt när de matade dem med höns. Men jag gillade när gruppen kom till Hershel och hans familj, dock så tycker jag faktiskt att de får skylla sig själva när flocken med zombies kom, de hade varken någon som höll vakt eller något skydd runt gården, det är väll det första man tänker på tycker jag!

Jag fastnade väldigt mycket för karaktärerna, speciellt för Rick, Andrea, Glenn, Maggie, Daryl, Dale, och Carl. Men något man får räkna med när det gäller the walking dead är att man inte får fästa sig vid någon karaktär eftersom de kan dö ganska lät. Både Shane och Dale dog ju olyckligt, även om jag inte gillade Shane så rörde han runt om i grytan och skapade lite drama. Däremot Dales död var verkligen Carls fel, hade inte Carl låtit den där vampyren fått vara ifred eller dödat den hade inte en utav mina favorit karaktärer ha dött.

Ni som inte har sett den här serien borde verkligen göra det. Den är kanonbra och väldigt spännande, men samtidigt innehåller den humor, kärlek, vänskap, familj osv. Den har blivit en utav mina favorit serier :-)

tisdag 25 februari 2014

Årets bokrea!

Imorgon drar ju bokrean igång och i år kommer jag hålla hårt i mina pengar och för att bokhyllan är mer än överfylld. Förra året köpte jag tre böcker som jag fortfarande inte har läst, men det är "bra-att-ha" böcker som jag kommer att läsa någon gång. Jag har kollat runt lite på internet och jag tycker rean ser bra ut i år!

Dessa böcker vart min skörd under förra årets bokrea. 

Men såklart finns det ju vissa godbitar som har hamnat på rean. Jag skulle mer än gärna få äga dessa böcker, jag såg också att Tove Janssons böcker har hamnat på rean och vi får se om det blir ett köp på dem.



Har ni tänkt att köpa nånting under rean? Eller har ni spanat in några intressanta titlar?  

lördag 22 februari 2014

Recension: bok. Bäddat för mord - J.D Robb/Nora Roberts


Eve Dallas är polisinspektör i New York och har över 10 års erfarenhet av att lösa fall på Manhattan. Eve tycker själv att hon har upplevt allting och mött de farligaste mördarna, men nu går en mördare lös och unga prostituerade hittas brutalt mördade i deras hem. Hennes intuition har alltid fått henne in på rätt spår men när hon möter den misstänkte Roarke, hennes största problem är att han är den misstänkte i morddramat. Trots alla varningstecken låter hon sig förföras, har hon tappat greppet över sig själv och sitt omdöme?

Bäddat för mord är den första delen utav en Thrillerserie skriven uv Nora Roberts, böckerna utspelar sig i framtida New York. Den första boken i serien kom ut 1995 och boken har även kommit ut på svenska tidigare med titeln Naken i döden. Den engelska titeln är Naked in death och Naken i döden är mycket mer korrekt än Bäddat för mord. Serien heter In Death eftersom varje boks titel slutar med In death, överlag tycker jag att de svenska titlarna är lite mesiga. Sedan 1995 har det kommit ut två böcker varje år så det borde väll börja sig närma mot upp mot 40 böcker snart, jag har hittat de tre första böckerna på secod-hand och loppisar för inga pengar alls men där har det tagit stop. Men jag håller ögonen öppna hela tiden efter fler böcker, för det är en serie som är värd att fortsättas på.

Boken är väldigt brutal och rå, jag är glad att jag läste det istället för att få se det på film. Men eftersom det är Roberts som har skrivit boken så är det självklart en del romantik i. Jag vet inte varför Eve tog det beslutet att hoppa i säng med den mordmisstänkta, men jag antar att kärlek gör en blind och döv? Nu har inte jag läst så värst många thrillers eller deckare men det kanske är något som finns med i varje kriminalbok, att huvudpersonen blir lite betuttad i den misstänkte. Men samtidigt så passade romansen in i boken, hade nog blivit lite för mycket polisutredning. Nu fick jag lite av båda - kärlek och kriminal!

Förutom att morden var brutala och att karaktärerna var mer än bra och trovärdiga så tyckte jag om att läsa om det framtida New York. Nora Roberts började skriva om framtiden för 19 år sedan och det är ju nu som dystopier verkligen har fått framfoten visad. I boken är det mycket högteknologi och det märks att boken utspelar sig 2050, det är häftigare utrustning och de hade flygplan som bilar. 

En helt klart läsvärd bok för er som gillar Roberts andra böcker och för er som gillar deckare. Håll ögonen öppna i second-hand affärer och på loppisar så hittar ni dem säkert för en billig peng.

Titel: Bäddat för mord
Författare: J.D Robb / Nora Roberts
Antal sidor: 296 sidor
Serie: In death #1
Förlag: Bonnier

onsdag 19 februari 2014

Love

Det är så fint att ha någon som säger

- men om du bloggar lite så kan jag kolla lite på matchen?
- ska du inte blogga lite?
- jag tycker det är jätteroligt att du har en bokblogg, något annorlunda
- vill du läsa lite innan vi somnar?
- har du packat med dig en bok? 
- jaha, vad för bok har du fått idag då?
- det kom två paket till dig idag (han jobbar på posten) och det är förmodligen böcker
- jag kan köpa en bokhylla till dig (<33333)

Det är så himla fint att ha någon som bryr sig om både mig och min läsning/bokblogg. Jag tänker nu att det hade varit svårt och leva ihop med någon som skulle sucka eller tycka jag är världens nörd eller töntigaste när jag pratar om böcker. Men han lyssnar och låtsats vara intresserad, och därför älskar jag honom.


måndag 10 februari 2014

Recension: tv-serie. Weeds. Alla säsonger


VARNING för lång recension och SPOILER kan förekomma! 
_________________________________________________

 Jag och min pojkvän har verkligen verkligen verkligen maratontittar på Weeds nu i två veckor. Weeds består utav 8 säsonger med 13 avsnitt i varje säsong. Serien är skapad utav Jenji Kohan och gick mellan 2005-2012, ett avsnitt är ca 26 minuter långt.

Jag kan börja med att säga att tycker man inte om droger och alltid är på polisens sida och det systemet så bör man inte se serien eller läsa min recension för eh, ja, jag kommer tokhylla den här tv-serien! 
Weeds handlar om änkan Nancy Botwin, hennes man Judah lämnade henne ensam med två söner, Silas och Shane. Tillsammans bor de i den fina förorten Agrestic i Kalifornien. Nancy var hemmafru innan Judah fick en hjärtattack, och för att kunna behålla den standard som de alltid har levt med så langar Nancy gräs eller marijuana. Efterfrågan på weeds i den fina förorten är det inget fel på och hon säljer bland annat till den fifflande revisorn Doug Wilson och advokaten Dean Hodes. I serien så kommer det även dyka upp andra karaktärer som Conrad som odlar weeds och Heylia som säljer, och Lupita som är Nancys hembiträde.

Nancy och yngsta sonen Shane i säsong 1
Äntligen så har den här skaparen till den här serien fattat att ca 30 minuter är en perfekt längd på ett avsnitt, jag tycker att 45 minuter är alldeles för lång tid för ett avsnitt och jag brukar ofta behöva pausa för det blir så långdraget ex pretty little liars, homeland och walking dead...Nu när ett avsnitt bara är max 30 minuter långt så hann inte jag och min pojkvän tröttna och det gjorde att vi tittade på serien i ett enda svep. Ett bra betyg är när vi skulle egentligen sova men vi skulle bara se "ett avsnitt" till..Som sagt så blev vi beroende och ett bättre betyg kan inte en serie få!

Hela gänget när de började odla självaHär hade Andy precis flyttat in i deras hus

Något som jag uppskattade med den här serien var att det var så många härliga och dumma i huvudet-karaktärer. En person vi absolut inte tyckte om var Celia Hodes som var gift med advokaten Dean, vi hatade den karaktären och fattade varför ingen kunde skjuta henne på fläcken så alla slapp henne. Celia var med ganska länge i serien, enda till säsong 5. Heylia var inte heller en person vi gillade supermycket pga hon var överdrivet dryg och alldeles för kaxig för sitt eget bästa, dessutom så behandlade hon Conrad illa och sänkte honom flera gånger och verkade inte ta honom seriöst.

Celia och Nancy

Men till karaktärer som vi tyckte om, Silas när han väl inte lät sig styras utav en tjej. Älskar hur stort hans driv är för odling och han var bra på det också. Jag blir inspirerad utav unga människor som har mål och drömmar, synd bara att Silas va så fast vid Nancy. Nancy kan man inte heller låta bli att inte tycka om även om hon kunde bete sig som en riktig bitch och var väldigt egoistisk i vissa lägen men ibland kunde hon verkligen vara en kick-ass brud så det stod härliga till. Andy tokgillade vi, vi älskade honom. Så charmig och snäll person, både mot Nancy och mot killarna som han ser som sina egna söner. Han var med i alla säsonger och jag hoppades på att det skulle bli Nancy och Andy till slut. Nancy är den enda kvinnan han har älskat och det syntes i hela serien. Andra karaktärer vi tyckte om: Kiko, Esteban och Ignazio.

Conrad och Nancy

När jag är väl igång och pratar om karaktärer så kan vi prata om Shane, underligare karaktär finns inte. Vi hatade honom inte, men vi tyckte inte heller om honom. Han är anledningen till att Nancy hamnade i fängelset, mer tänker jag inte säga ;)

Nancy jobbar för Esteban

Vi tyckte att säsong 7 var den tråkigaste, Nancy har precis kommit ur fängelset och börjar leva sitt liv i New York. Andy. Silas, Shane och Doug bodde i Köpenhamn och återvände till New York för att träffa Nancy. Jag tyckte att själva delen i New York var den tråkigaste staden de var i. Efter Esteban-köret så var hela familjen på flykt, den delen gillade vi. De åkte runt i en stor husbil och det kändes som en road trip-film. På något sätt på lyckades de också sälja gräs.

Familj på vift eller flykt mer
Esteban är en knarkkung, han är hela Mexicos maffiakung. Men han är också politiker. Nancy som jobbar för Guillermo i en klädaffär där de "tvättar pengarna" och under klädaffären finns det en tunnel som går från USA genom till Mexico. Nyfiken som Nancy är kan hon inte motstå att ta reda på vart den där tunneln leder nånstans och det är då hon träffar Esteban, som äger tunneln. Deras romans börjar men Nancy börjar inse att de inte bara transporterar vapen och knark, utan också unga flickor. Nancy bestämmer sig för att gå till knarkpolisen som kände Nancys förre man Peter som också var knarkpolis, helvetet brakar loss och halva Estebans team hamnar i finkan. Esteban vill mer än gärna döda Nancy och när han säger det till henne så berättar hon att det kan han inte göra för då dör hans son också.
Nancy och Esteban på ett privatsjukhus

Jag och pojkvännen tyckte att hela Esteban-linen var spännande och roligt att se. Att hon sedan fick barn med honom gjorde det hela till en ännu bättre story, de gifte sig också och jag tror nog att de aldrig skildes. När Shane gjorde något så var de tvungna att fly från Esteban och när Esteban väl fick tag på Nancy så åkte hon direkt i fängelset. Deras son hamnade hos Jill, som är Nancys syster och usch, hemskare människa finns inte! Att hon skulle få vårdnaden om Stevie gjorde mig bara förbannad och jag tyckte så synd om Nancy. Men till slut så blev allt bra efter Andy kom på den genialiska idén! De alla skulle bo under samma tak. Så i säsong 8 så bodde alla, Doug, Silas, Shane, Andy, Nancy, Stevie och Jill + hennes tvilligdöttrar. Säsong 8 handlade också om att lista ut vem som skött Nancy, mhm ni hörde rätt. Nancy blev skjuten under en middag och skytten är inte med på hela serien utom i säsong 1 eller 2. Spännande va?! Shane som utbildar sig till polis (haha komiskt va? hela familjen säljer gräs) lyckas klura ut vem det var som sköt henne och det trodde man aldrig om den personen...

 Nancy och Jill

Summan av kardemumman: En härlig serie som bjöd på skratt och har lämnat ett tomrum efter sig. Massor med härliga storylines och en massa härliga karaktärer. Vi hoppas att hitta en liknande serie, vi har tittat på Breaking bad som är liknande men vill ha fler serier att se på i samma stuk så tipsa på!

Serietips: Twisted

Jag har legat hemma sen onsdags sjuk med feber och ont i halsen / jättesnorig. Jag har inte orkat öppna en bok utan har tittat på den första delen utav Twisted. En serie som jag verkligen gillade och det känns lite tomt när nu jag har kollat klart på den första delen, väntar med spänning på del 2!

Twisted handlar om 3 tonåringar och deras liv på high school. Men deras high school liv är lite annorlunda än andras. Lacey och Jo brukade vara bästa vänner med Danny, som mördade sin egna faster Tara med hopprep när Lacey och Jo var med. Danny åker in på fängelse, Jo och Lacey slutar vara vänner. 

När Danny blir frisläppt från fängelset ska han försöka att ha ett normalt liv. Han börjar på high school och flyttar hem efter 5 år utan att ha haft någon kontakt med Lacey och Jo, livet på high school är inte lätt och när det sker ett mord på den populäraste tjejen på skolan går alla misstankar mot Danny. 

Jag kollade på den här serien i ett svep, jag var bara tvungen att kolla på nästa avsnitt och inom en en snar framtid var serien slut. Skådespelarna kanske inte är de bästa men serien har bra dialoger och det är mycket drama på high school nivå. Eftersom det är tonåringar så är det lätt att man känner igen sig, jag tycker nog allt att serien passar både för killar och tjejer. Vi får inte bara följa Lacey, Jo och Danny utan också deras familjer vilket jag tycker ibland kan vara lite små tråkigt men de har sina guldstunder. 

Jag tycker att mysteriet med Regina är det allra bästa med serien, jag gillar när jag som tittare får klura och fundera lite själv, påminner kanske lite om pll ibland när det gäller mordet. Men det jag inte tycker om med serien är att de drar ut lite på utredningen kring mordet, jag skulle gärna vilja få lite ledtrådar då och då. Det känns som om de bara står och trampar på samma ställe och inte kommer någon vart. 

En mycket sevärd serie för dig som gillar Pretty Little Liars eller andra High school-serier. Ni får gärna tipsa mig om andra bra tv-serier. Just nu har jag börjat kolla lite smått på Once Upon A Time...

söndag 9 februari 2014

Tips på 3 tvprogram!

Jag tänkte tipsa om 3 stycken tv-program som går på tv just nu! Jag brukar inte titta på tv i vanliga vis om det inte är fotboll eller typ melodifestivalen, men just nu har jag tre stycken program som jag sitter och tittar på. Hehe.


Först ut är Bigges loser, Tro, hopp och kärlek. Det går varje tisdag och onsdag kl 21.00. Jag har inte tittat på detta tidigare men jag storgillar det. Jag tycker det är så intressant och få se deras förändring, både fysiskt och mentalt. Supermycket pepp får jag också på träning och kost!

 
 Nästa program är Hela england bakar. Det går på torsdagar kl 21.00 där med. Det här programmet är så himla mysigt, jag älskar allt som har med england att göra och och sötsaker. Jag blir inspirerad till att ställa mig och baka, både tårtor och matbröd.  Tycker faktiskt att det engelska programmet är bättre än det svenska =)        
                                                                            

Buying Alaska går på Discovery, men det här programmet så vet jag inte tablå-tiden. Förra veckan gick det alltid varje vardag 20.00-21.00, men nu den här veckan så har det inte gått ett enda avsnitt, så vet inte riktigt när det går på tv. Buying Alaska handlar om par som har valt eller redan bor i Alaska som får hjälp med att hitta sitt drömhus. Både jag och min pojkvän blev galet sugna på att köpa ett timmerhus haha. Naturen är helt galen där borta i Alaska och jag skulle lätt kunna åka dit på semester och vandra! Eller köpa mig ett timmerhus. Mhhhm.

fredag 7 februari 2014

Novellix nya fyra

Bild från Novellix egna instagram.

Det här är novellix nya februarifyra, och jag vill ha dem. Allihopa. Ryska och mäktiga författare med dundersnygga omslag. Det var länge sedan det var ett sådant ha begär.

tisdag 4 februari 2014

Hämnden bär prada

Idag när jag surfade runt på nätet så såg jag uppföljaren till Djävulen bär prada. Jag måste ha sovit under en sten som inte har sett denna bok innan idag?! På Norstedts hemsida så är den utgiven 2015-01-14 men folk läste den 2014? Eller så läste de den engelska versionen och sedan skrev en recension på den? Fattar ingenting, aja, jag får väl gå till biblioteket att låna hem den, för läsa den ska jag. 

Vet ni något som inte jag vet? :P

Nästan ett decennium har gått sedan Andy Sachs sa upp sig som assistent till Miranda Priestly på Runway Magazine. Ett drömjobb för de flesta, men definitivt inte för Andy. Nu har hon och Emily, hennes tidigare nemesis och kollega, startat ett exklusivt bröllopsmagasin tillsammans.

Tidningen gör succé och Andy skriver om det som ligger henne varmt om hjärtat. Emily planerar fester och säljer annonser. Inte nog med det - Andy har mött sitt livs kärlek, den snygge och självsäkre Max Harrison, ättling till en anrik mediafamilj.

Deras bröllop dominerar alla skvallertidningarna. Men samma dag som hon ska gifta sig upptäcker Andy ett hemligt brev med ödesdigert innehåll. Ingenting är vad hon trodde. Hennes nya liv leder tillbaka till en viss person som hon försökt att undvika under alla år ...

Vill läsa!

Jag älskar bokhögar och kan göra flera olika bokhögar för olika kategorier :-) Den här bokhögen visar de böckerna jag ska/vill läsa snarast. Jag skrev ett inlägg om Wilbur Smith så jag trallade upp till pappa och lånade den första boken i en serie vars namn jag har glömt...Fick också med mig två andra böcker, Frihetens sjö del 1 och 2 eftersom"dom här böckerna måste du läsa, de är jävligt bra faktiskt" citerat från pappa.

Det har flyttat in en hel del nya böcker i min bokhylla den senaste veckan, 23 stycken typ. Jag känner att jag måste börja läsa böcker nu ifrån min egna bokhylla, det har blivit alldeles för mycket biblioteksböcker och second hand-fynd den senaste tiden...Så därför måste jag på en gång komma på en smart lösning för att minska antalet olästa. Återkommer...

måndag 3 februari 2014

Recension: bok. Bloggdrottningen - Therese Loreskär

Jag har läst ut Bloggdrottningen utav Therese Loreskär som är utgiven utav Idus förlag.

Boken handlar om Karin som är 38 år gammal och driver Sveriges största hälsoblogg. Men det finns bara ett stort och allvarligt problem med att driva Sveriges största hälsoblogg och är ensam på toppen när det gäller hälsobloggar, tänk er Blondinabellaaktig. Kajas blogg är uppbyggd på en stor lögn som skulle kunna göra så att hela hennes karriär rasar, det är nämligen så att bloggen är en bluff, egentligen så tränar hon inget utan bara har en bra matomsättning som gör att hon ser extra fit ut, trots att hon äter allt annat än nyttigt.

När en journalist börja komma henne på spåren så blir det en kamp mot tiden för Kajsa, kommer journalisten att få reda på allt och hinner Kajsa rädda både sig själv och sin familj? En kändistränare från Hollywood kommer närvara vid den största hälsomässan i Stockholm och eftersom Kajsas mun har ett eget liv så tror alla människor att Kajsa och den här kändistränaren James Core är bästa kompisar och brukar träna tillsammans. Ingen enkel nöt att knäcka helt enkelt för Kajsa. Dessutom så börjar äktenskapet med mannen att gå på tomgång och barnen blir lidande. 

Jag gillade den här boken, tycker att Therese skildrar den svenska bloggvärlden på ett roligt och bra sätt! Therese är säker på sin gestaltning och som sagt, pricksäker om den svenska bloggscenen. 

Kajsa känns som en miniversion av Bridget Jones, sådär riktig pinsam och man undra hur tusan hon kunde ställa till det för sig. Ibland så gapskrattade jag högt och pojkvännen tittade snett på mig, i alla fall så bjuder den här boken på mycket skratt och det roligaste var att Kajsa fick med sin väninna på att ta bloggbilder och ljuga ihop historier, hysteriskt roligt att läsa om när de är inne på olika gym i Stockholm och smyger in och tar bloggbilder för att sedan kuta därifrån när personalen upptäcker dem. Vilken superkompis!

 Det enda som var nackdelen med boken var att ibland kändes den inte alls trovärdig och det var många lösa knutar som aldrig bindes ihop. Vissa händelser kändes som sagt inte trovärdiga även om de var roliga att läsa, vilket jag tycker var lite synd för jag gillade boken. 

I sin helhet så tycker jag boken är läsvärd för dig som gillar roliga böcker, den är ganska lättläst så det tar ingen lång stund att läsa ut den. Jag kommer nog fortsätta läsa del 2, jag har den redan hemma så vi får se när det blir. Men läs den, för den är läsvärd! =)